Güneşte Kurutulmuş Çilek Reçeli

Reçelin içindeki çilek taneleri diri kalıp ezilmesin, rengi kararmasın, kıvamı da tam yerinde bir çilek reçeli olsun diyorsanız güneşte kurutulmuş çilek reçeli tam da size göre. Güneşin verdiği ilginç tat ise reçelinize eşlik edecek:)çilek reçeli yapımı resimli anlatım

Çilek Reçeli Malzemeleri

2 kg. çilek
1.5 kg. şeker
1 çay kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı limon suyu
 Bol güneş:)

Çilekleri, iyice yıkadıktan sonra yeşil kısımlarını ayıklayın. Temizlenmiş çilekleri yayvan bir tencereye alıp üzerine 1.5 kg. şekeri dökün. Şeker oranını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Genel ölçü bire birdir ama ben fazla şekerli sevmediğim için şeker oranını hep düşürürüm.

Şekerli çileği mutlaka 24 saat buzdolabında bekletin. Ertesi gün tencereyi kısık ateşe alın ve köpüklenmeyi bir miktar da olsa engellemek için 1 çay kaşığı tereyağ ekleyin. Olabildiğince kısık ateşte hiç karıştırmadan kaynama noktasına gelene kadar bekleyin. Kaynadıktan sonra 5-10 dakika daha ocakta tutun, limon suyunu ekleyin  ve  sulu bir kıvamdayken ocaktan alın, bir borcama boşaltıp evinizin en çok güneş alan bölümüne koyun. Güneşte uzun süre bekleyeceğinden tozdan korumak için üzerini bir tülbent veya mutfak şemsiyesi ile kapatın.

Çileğimiz Ağustos ayı güneşine emanet:) Gün içerisinde 3-4 kez karıştıra karıştıra çilek reçelimiz istediğimiz kıvama gelene kadar bekletin. Evin güneş alma durumuna göre 4 veya 7 gün arasında istediğimiz kıvama gelecektir.

Etiketler: