Köpekler İçin Örgü Oyuncak

Uzunca zamandır tığ işi yapmadığımı fark ettim. Hem bu arayı kapatmak hem de Patiği sevindirmek için amigurumi kemik ördüm. Öre öre kemik mi ördün demiyorsanız ve siz de örmek istiyorsanız ayrıntılı yapım aşaması aşağıda:)
köpekler için elyapımı örgü oyuncak
köpekler için el yapımı oyuncak
Hemen hemen tüm amigurumi çalışmalarının başlangıcında kullanılan sihirli halka ile çalışmaya başladım. Sihirli halka yapımının bir kaç farklı tekniği mevcut. Benim sıklıkla kullandığım yöntemde, ipi parmağıma iki kez dolayıp içini sık iğne ile doldurup, ipin birini çekip halkayı küçültüyorum. Böylelikle ortada boşluk kalmamış oluyor.

Sürekli sayarak ilerlemek zorunda olduğumuz için mutlaka sıra başını işaretlememiz gerekiyor. Bu işaretleme işini amigurumi yapımında kullanılmak için üretilen özel aparatlarla yapabileceğiniz gibi, kısa bir yün parçası ile de yapabilirsiniz.

1. Sıra: 6 sık iğne (Toplamda 6 ilmek)
2. Sıra: Her ilmeğin içine 2 sık iğne (Toplamda 12 ilmek)
3. Sıra: Bir sık iğnenin içine 2 sık iğne + 1 sık iğne şeklinde devam (Toplamda 18 ilmek)
4. Sıra: Bir sık iğnenin içine 2 sık iğne + 2 sık iğne şeklinde devam (Toplamda 24 ilmek)

İlk halkamız hazır ipi kesebiliriz.
Aynı şekilde bir halka daha örüp bu kez ipi kesmiyoruz, sırada birleştirme aşaması var.

5. Sıra: 12 sık iğne yapıyoruz. 13. ilmeği ve daha önce örmüş olduğumuz halkanın herhangi bir ilmeğini aynı anda tığa alıp çekerek ilk birleştirme işlemini yapmış oluyoruz. 23 sık iğne daha yaptığımızda ilk halkayı tamamlamış oluyoruz. İkinci halkaya geçip 11 sık iğne daha yapıyoruz. (Toplamda 48 ilmek)

6. Sıra: 11 sık iğne yaptıktan sonra 12, 13, ve 14. ilmekleri aynı anda tığa alıp bir kerede ipi çekiyoruz. 21 tane sık iğne yapıp 22, 23, 24 ve 25. ilmekleri yine aynı şekilde tığa alıp eksiltiyoruz. (Toplamda 44 ilmek)

7. Sıra: 10 sık iğne. 11, 12,13 ve 14. ilmekleri aynı anda tığa alıp eksiltiyoruz. 18 sık iğne yapıyoruz. 19, 20, 21 ve 22. ilmekleri aynı anda tığa alıp eksiltiyoruz. 8 sık iğne daha yaptığımızda tur tamamlanmış oluyor. (Toplamda 38 ilmek)

8. Sıra: İlk 2 ilmeği birlikte alıyoruz + 4 sık iğne şeklinde devam (Toplamda 31)
9. Sıra: 4 sık iğne + bir eksiltme şeklinde devam (Toplamda 26 ilmek)
10. Sıra: 3 sık iğne + bir eksiltme şeklinde devam (Toplamda 21 ilmek)
11. Sıra: 3 sık iğne + bir eksiltme şeklinde devam (Toplamda 17 ilmek)
12. Sıra: 17 ilmek
13. Sıra: 17 ilmek
14. Sıra: 17 ilmek
15. Sıra: 17 ilmek
16. Sıra: 17 ilmek
17. Sıra: 17 ilmek

Patik, küçük cins bir köpek olduğu için bu uzunluk kafi geldi, daha büyük köpekler için bir kaç sıra daha yapmanız gerekecek.

Henüz bitmedi, devam ediyoruz:) Yukarıda yaptığımız işlemleri  aynı şekilde tekrarlayıp kemiğin diğer yarısını ördükten sonra içine boncuk elyaf doldurup dikiyoruz. Sonra mı? Sonrası aşağıdaki fotoğrafta:) Ören memnun alan memnun. Sakın kimse almasın pozu:)
toy for a pekingese
Amigurumi kemik şablonunu sunflowersathome adlı sevimli bir blogda buldum ve uygulamaya çalıştım. Yapım aşamasını fotoğraflamak ve anlatmak yapımından çok daha fazla vaktimi aldı. Sitelerinde sürekli amigurumi şablonları paylaşanları bir kez daha takdir ettim. Ne zor işmiş bu böyle!
Kalın sağlıcakla:)

Etiketler: